Dyssekilde
Dyssekilde
Dyssekilde
Dyssekilde
Dyssekilde
Dyssekilde

Bolig til Salg/Leje

Hus til salg / leje
Arkitekttegnet hus til salg
Drømmer du om 175 m2 med 5 meter til loftet og masser af lys? Så er dette hus noget for dig.
Hus til salg / leje
Udlejning
Jeg udlejer underetagen af mit hus ud fra 15. november 2021- 1. feb. 2022 Leje pr mdr: 5000 kr plus forbrug.
Hus til salg / leje
Andel i Folkvang til salg
En charmerende og stor andel i andelsboligen “Folkvang”, Stjernerne 4, i Øko-samfundet Dyssekilde – et af Danmarks største halmhuse – er til salg.
Hus til salg / leje
Stort lyst hus til leje i ferie og forlængede weekender
Nyd et inspirerende og åbent økohjem med klaver og udsyn i dejlige Dyssekilde. Udlejes i efterårsferien og uge 41. Samt forlænget weekend 16.-19. September.
Hus til salg / leje
Familiehus til ferieudlejning i perioder (ikke aktuelt pt))
Hør gerne nærmere

Affaldet

At leve bæredygtigt involverer at sige farvel til brug-og-smid-væk kulturen og i stedet genbruge, genanvende og genvinde så meget som muligt. Det at tage hånd om eget affald og minimere mængderne har helt fra begyndelsen været en af grundtankerne bag Økosamfundet Dyssekilde.

Affaldsgruppen sørger for de fysiske rammer og holder os kærligt i ørerne, når vi kan blive endnu bedre. Her er hverken regler eller sanktioner men en uskreven forventning om, at alle har fokus på at nedbringe affaldsmængden og øge genanvendelsen.

Nyt skraldehus

I forsommeren 2009 byggede vi i fællesskab et stort skraldeskur, der med sine 20 meter snarere er et egentligt hus. I den åbne ende af huset står containerne til glas, papir, dagrenovation og det bio-affald, som ikke ryger i egen kompostbeholder eller bliver givet til hønsene.

I den anden ende er vores Genbrugs, hvor vi sætter tøj, sko, husholdningsartikler, legetøj og andet, som andre kan bruge. Alt er gratis, og et par frivillige sørger for orden og overblik.

I den midterste del af huset foregår den detaljerede affaldssortering. Vi opdeler vores affald i ikke mindre end 17 fraktioner. Kommunen henter vores dagrenovation, bio-affald, glas, papir, batterier og plastdunke, mens vi får hentet pap og plastfolie af en privat virksomhed, der sender det til genanvendelse.

Resten sørger affaldsgruppen for at køre til den kommunale genbrugsplads. Det koster os tid, kræfter og penge men hellere det end at vente på, at Halsnæs Kommune på sigt afhenter og genanvender mere end i dag.

Inspiration

Forhåbentlig kan vores affaldssortering inspirere andre. Nedenstående pdf viser de fraktioner vi sorterer i.